Det här landet är fyllt av skog, kanske mer än man någonsin kan föreställa sig. Har du flugit över Sverige så vet du hur grönt det är, även i de mer urbana miljöerna så är marken grön från ovan. Något som varje svensk bör uppleva är att vandra. Det är ett sätt att uppleva skogen på. Det kan vara svårt att ta in allt det vackra på kort tid. En vandring innebär att man spenderar längre tid i skogen.

Vandra kan man göra antingen själv eller med en grupp människor. Det är en bra aktivitet för grupper av olika slag, vare sig det är ett fotbollslag eller ett stort företag, så länge man har någorlunda god fysik och orkar bära en ryggsäck.

När?

Vandra kan man göra årets alla årstider, men för nybörjaren är det bäst att vandra mellan maj-september. Det är enklare både med utrustning och teknik på sommaren. Om man är ute på ett kickoff-event eller liknande så är det lagom med en till två övernattningar. De som är lite mer rutinerade kan ge sig ut en vecka i streck eller mer, men då behöver man ha en hel del kunskap om vatten och andra förnödenheter.

Var?

Populära ställen att vandra på är exempelvis Kungsleden, Abisko, Härjedalsfjällen, Sörmlandsleden, Siljansleden, Höglandsleden, Roslagsleden och Höga Kustenleden. Men om man utforskar sin omgivning så finns det säkert någon annan fin lokal plats som är värd ett besök!

Hur?

Skicka ut en packningslista minst en månad i förväg så att folk hinner förbereda sig och skaffa utrustning som de saknar. Det som behövs är bland annat en ryggsäck, ett par vandringskängor, en sovsäck och ett liggunderlag. Fundera även på hur matserveringen ska lösas – ska folk ha med sig egen mat och stormkök eller ska ni ordna med någon kollektiv matlagning med stort kök?