Örebro är Sveriges sjätte största tätort och ligger vid sjön Hjälmaren i Närke. Örebro har ett bra läge med närhet till tre av våra stora städer i Norden: Oslo, Stockholm och Göteborg. Vad har denna stad för härliga utomhusaktiviteter att bjuda på?

Stadsparken i Örebro

I stadsparken finns det något att göra för alla åldrar. På de härliga öppna gräsytorna kan man promenera, sola och umgås. I den fina lekparken kan såväl yngre som äldre barn leka. Barnen har också en alldeles egen ö, som kallas för Stora Holmen. Där kan barnen åka på ett litet tåg som går runt en bana på ön. I stadsparken finns även en trädgård med servering samt en scen. Parken utnämndes till Sveriges vackraste park 2004.

Naturreservat i Örebro

I Örebro finns det flertalet olika naturreservat, med såväl lövskog som granskog och hällmark samt även ett marmorbrott. En av de mer äventyrliga skogarna är Gladarberget, som med sina slingriga vägar kan erbjuda en spännande tur till fots genom de gamla lövskogarna. Vissa av träden är över 120 år gamla! I Ånnaboda, 22 kilometer norr om Örebro, finns ett populärt friluftsområde. Dit kan du ta dig både sommar och vinter om du vill bada eller åka skidor och leva friluftsliv. Det finns konferensanläggning, camping och stugby och flera olika vandrings- och skidleder att välja mellan. En av dem är Bergslagsleden, som sträcker sig totalt 28 mil. Vintertid finns det totalt 70 kilometer skidspår att åka på, och även ett spår som underhålls av snökanoner. Tack vare det kan det särskilda kanon-skidspåret, som är 5 kilometer långt, hållas igång mellan november och april.

Lägerplatser i Örebro

Det finns flera olika platser i Örebro där man kan tälta eller bo i en stuga. Det finns dels öppna raststugor som är tillgängliga för allmänheten när som helst, dels stugor som man kan boka i förväg. Några exempel är Gårdsjötorp, Lindholmen och Skrikarboda.