Ta en paus från jobbet och följ dina drömmar

Drömmer du om det stora äventyret, ditt livs resa och att bara göra något helt annorlunda ett tag? Kanske du har jobbat länge och trivs på ditt jobb och känner att du utvecklas, men att du behöver ta en paus och åka iväg på det där äventyret som lockar?

Drömmen om äventyret

Något som inte är helt ovanligt nuförtiden är att man tar tjänstledigt ett år för att följa sina drömmar om äventyret, som den här killen gjorde i BBC:s artikel. Man kanske går runt med en oro och rastlöshet som gnager, och som gör att man inte kan komma till ro. Varför vänta till pensionen när man fortfarande har så mycket att ge? När friåret är över så kan man fortsätta att prestera, förhoppningsvis ännu bättre när man har stillat sin nyfikenhet och sin hunger efter adrenalin och maxade upplevelser.

Bestig ett berg

Många drömmer om att bestiga berg, precis så som Göran Kropp gjorde innan han besteg Mount Everest. Genom ett idogt arbete och strävan så kan faktiskt drömmen bli verklighet. Det kräver bara en enorm mängd träning och förberedelser, och framför allt ett intresse för klättring och vandring.

Segla jorden runt

Att segla är ett sätt att ta sig framåt på utan vare sig flyg, tåg eller någon annan människa som behöver vara inblandad. Det är bara du, vinden och havet. Att segla jorden runt är en klassisk strapats som inte många lyckas bocka av. Men det är ingen omöjlighet!

Åk skidor i Alperna

Vissa kan inte få nog av att åka skidor, och tycker att semesterveckorna inte räcker till för att utvecklas till den skidåkare som de vill bli. Att göra en säsong i Alperna innebär bara att man blir borta ett halvår från jobbet.

Bo och jobba på en gård

För den som drömmer om lantlivet, kan WWOFING vara något att kolla upp. Då får man jobba och bo gratis på en ekologisk gård en tid.