Hur får man till en riktigt bra teambuilding? Den som har varit i arbetslivet i några år har säkert redan varit iväg på både det ena eller andra. Såväl Finlandskryssning som konferensanläggning på herrgård och spa har avklarats, och det börjar klia i fingrarna efter att få hitta på något som känns nytt och spännande. Teambuilding i naturen har kommit upp som ett relativt nytt sätt att få bättre sammanhållning i gruppen.

Ha konferensen i naturen

När det är dags för konferens kan man helt enkelt välja en naturskön plats där man kan ha många av aktiviteterna utomhus om vädret tillåter. Med en vacker utsikt och en miljö fri från stress och distraktioner så kan det vara lättare för personalen att slappna av, samarbeta och lära känna varandra.

Vildmarksby eller skärgårdsidyll

Det finns flera olika vildmarksbyar som är uppbyggda just för detta syfte, vart och ett med sin speciella inriktning och sina särskilda kvaliteter. Konferensanläggningen kan till exempel ha en historisk anknytning eller någon särskild filosofi som genomsyrar miljön. Kanske det är någon särskild tidsepok, historisk plats eller historiskt fenomen som man tycker är intressant? Några andra exempel är de otaliga slott och herrgårdar som man idag kan hyra för en konferens, men också lite mer udda exempel som en gammal filmstudio.

Skog, vatten eller berg?

Kanske konferensen ska äga rum i en lummig skog, med teambuildingaktiviteter som orientering, skogspromenad och utomhusmatlagning? Eller känns det mer lockande att åka ut i skärgården, med aktiviteter som vattenskidor och paddling? Kanske man hade tänkt sig något storslaget, som att befinna sig mitt ibland bergen, med aktiviteter som klättring och älgspaning? Man får fundera på vilken destination som passar företaget bäst. Det är viktigt att tänka på att välja en destination som inte exkluderar de som har funktionshinder, såsom kan vara fallet i de mer extrema destinationerna.