Afterwork på ölhaket i all ära men varför inte testa något nytt och ägna sig istället åt någon rolig idrott ? Med en lagom svettig aktivitet efter jobbet så gör man både en insats för sin egen hälsa och för lagkänslan bland kollegorna.

Spela boule

Boule är enkelt att spela utomhus under den varma årstiden om man har nära till en boulebana. Det här är en sport som inte kräver någon stor ansträngning så man kan gott ha på sig finkläderna. Det är helt perfekt en fredag när man vill vara lite extra fin. Kanske man till och med kan dricka ett glas mousserande vin eller vatten medan man spelar?

Jogga

Starta upp egna löpgrupper på jobbet som tar joggingturer två gånger i veckan. Det är bra att ha en person som är ansvarig för att organisera och peppa kollegorna inför löpningen. Kanske någon annan kan vara ansvarig för att leda stretching och eventuell avslappning efteråt? Alla kan hitta ett eget sätt att bidra till jogginggruppen. Kanske ni har något specifikt mål med träningen, t ex att delta i ett träningslopp?

Vindsegling

För de som söker en riktig adrenalinkick och har närhet till ett bra ställe för vindsegling är det ett självklart val att då och då ge sig ut med kollegorna. Det blir lättare att dela på utrustning och hjälpa varandra till och från vattnet om man är flera. Framför allt är det så roligt att få dela denna upplevelse med andra.

Racercykling

Har ni några racercyklar på jobbet? Varför inte ha ett par snygga cyklar stående där och sticka ut tjugo minuter på lunchen? Det kan verka som en kort tur, men kan göra underverk för hjärnan och fysiken. Med en snabb härlig utomhustur på en lyhörd racercykel får man tillbaka energin inför eftermiddagen. Grupper om två-fyra rekommenderas i stadsmiljö för då kan man cykla i en liten grupp om två rader. Varför inte starta den nya kontorsvanan med en föreläsning om racercykling?