Det är många nya anställda på företaget och ni står inför en extremt spännande och utmanande höst. Det är dags att planera en kickoff som för teamet samman och markerar början på en ny bra utveckling! Men var ska man egentligen ha sin kickoff?

Ha kickoffen utomhus

I en vacker och härlig men ny miljö möts människor av lagom många situationer som får dem att gå utanför sin comfort zone. Detta omformar hierarkier och de roller som vi vanligtvis ikläder oss på jobbet och kan göra att man upptäcker nya sidor hos sina kollegor.

Äventyrsbana

En bra kickoff-aktivitet är att åka på någon slags äventyrsbana. Det finns många sådana runt i landet, exempelvis höghöjdsbanor. När man måste utmana sina rädslor, måste man också lita på de människor som är bredvid en.

Paddla kanot eller kajak

Att hyra kajaker och ge sig ut i små grupper är både enkelt och mysigt. När man paddlar kajak så brukar man vanligtvis paddla i grupper om två eller tre, vilket ger personalen en chans att lära känna personer som de vanligtvis kanske inte pratar så mycket med.

Problemlösning utomhus

Många är också de aktiviteter som är inriktade mot problemlösning. Att bygga saker tillsammans, att navigera efter en karta eller att ta sig över olika hinder kräver både samarbete och nyfikenhet. Exempel på sådana aktiviteter är att bygga tillsammans en flotte, att gå på en friluftsbana eller varför inte spela paintball?

Frisk luft ger gladare miner

Utomhusaktiviteter brukar vara mycket lyckade och uppskattade och om inte annat så brukar de bjuda på goda skratt både under och kanske framför allt efter att kickoffen är slut. Någon ramlade i vattnet, någon tappade sin kamera och någon mötte en älg mitt i skogen. I naturen blir man överraskad och möter saker som man vanligen inte reflekterar över.

Ta det lugnt på kickoffen i naturen så blir det säkert bra!