Har du testat på att klättra någon gång? Klättring är en aktivitet som verkar avlägsen och svårtillgänglig för de flesta, men det är faktiskt en sport som växt sig allt större i Sverige och det är inte alls svårt att testa på. Fler och fler upptäcker den nervkittlande sporten som inte bara stärker självförtroendet utan också tränar mängder av muskler i kroppen, liksom koordination och puls. Framför allt är klättring en social sport; det är lika roligt att vara nere på marken och prata med klätterkompisarna som att vara uppe i luften. Vi tror att det kan vara väldigt stärkande för arbetsgruppen att gå och klättra tillsammans!

Testa på att klättra

Om man bara vill testa att klättra så kan man ta ett prova-på-pass på något klättergym. Då klättrar man inomhus på väggar med särskilda grepp, som finns i olika former. Vanligtvis ska man följa grepp med en viss färg hela vägen upp. Dessa sammanhängande grepp kallas för en led, och det finns leder i många olika svårighetsgrader, från mycket lätt till mycket svår. Det enklaste är att börja med är bouldering. Då tränar man på lite lägre väggar utan säkerhetslina, med tjocka mattor under ifall man skulle ramla. På de riktigt höga väggarna klättrar man två och två, en är nere på marken och sköter säkerhetslinan och den andra klättrar.

Åk iväg på klätter-event

Man kan också leta efter grupper som klättrar utomhus på bergsväggar. Kanske det finns något klätter-paket som man kan skriva upp sig på, där allt är inberäknat med lunch, transporter och instruktör. Även här finns det bouldering- eller repklättring.

Gör något annorlunda

Att klättra tillsammans brukar bli en väldigt trevlig upplevelse. Man får vara utomhus tillsammans, ofta i natursköna miljöer. Man får utmana sina rädslor, och träna på att lita på varandra. Framför allt skapar det fina och unika minnen att se tillbaks på med kollegorna! Glöm inte mobilkameran!