Bo lyxigt på fjällsemestern

Vi svenskar gillar att vara sportiga, hälsosamma och äventyrliga på semestern, och något som också blir mer och mer vanligt är att kombinera friluftsaktiviter med helt andra aktiviteter.

Som att bo på hotell, ta en helkväll på stan med riktigt god mat och dryck på någon lokal restaurang etc. Här nedan listar vi ett par riktigt lyxiga hotell, där du kan kombinera friluftsliv med kultur och bekvämlighet:

Copperhill i Åre

Detta hotell är ritat av samma arkitekt som ritat Bill Gates hem. Här kan du bo från 1 800 kronor natten, i lyxiga och snyggt inredda rum med mycket fin utsikt.

Det går att köpa särskilda paket med aktiviteter; fjällvandring, matupplevelser mm. Det finns också ett särskilt paket som kallas Norrskenspaketet, där man blir väckt under natten för att få uppleva det spektakulära norrskenet.

Hotell Borgafjäll

Det här hotellet ligger i Borgafjäll i södra Lappland, och är designat av den brittisk-svenska arkitekten Ralph Erskine. Det har blivit utsett till ett av 24 viktiga arkitektoniska landmärken av The Swedish Institute.

Här finns det allt från lägenheter med självhushåll till tre-etagevåningar samt rum med egen bastu. Nära hotellet finns skiduthyrning, spa, gym och restaurang. Du kan till och med hyra en helikopter!

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Ett vackert hotell beläget i Vemdalen i Härjedalen. Hotellet karaktäriseras av sin fina vinterträdgård, och har såväl sviter som vanliga hotellrum samt spa med olika behandlingar. Det finns även särskilda Vasaloppsläger där du kan träna skidåkning med en proffsinstruktör. Här är det också många som väljer att gifta sig, antingen uppe på fjället eller i en kåta.

Nästa gång du ska ut och resa – fundera noga på hur du vill spendera dina pengar. Kanske tar du chansen på storvinsten hos Mummy’s Gold, och lägger vinstpengarna på någon av ovan nämnda lyxalternativ! Det vore väl något att unna sig svit på ett arkitektritat hotell, med pool, spa och vinterträdgård. Du kan till och med uppleva norrsken- från en helikopter!