Äventyrlig kickoff med rollspel i skogen

Att ha roligt och trevligt på jobbet är viktigt för att hålla uppe motivationen och trivas. Det kan vara de små sakerna som gör allra mest: att bjuda kollegorna på kaffe, att skämta och ha roligt tillsammans. Kanske det är nödvändigt att lätta upp stämningen, inte minst i de jobb som kännetecknas av allvar och tunga saker. När vi skrattar och har trevligt tillsammans så slappnar vi av och mår bättre. När det är dags för teambuilding och kickoff kan man gärna välja en rolig och äventyrlig aktivitet som leder till gemensamma gapskratt och kanske lite välbehövligt trams. Några nyheter på området är exempelvis olika typer av kickoff med rollspelstema.

Rolig kickoff med rollspel

Temat kan vara sådant som exempelvis “postapokalyps”, “zombieinvasion”, “ensamma på en öde ö” eller att rollspela att man är i ett dataspel. Många arrangörer har sina egna varianter, ibland mycket välarbetade och ingående. Kanske det finns ett manus som ni ska hålla er till. Ni kanske får ha på er särskilda dräkter och springa runt i en särskild miljö. Tänk Laserdome i en modern och spännande tappning, fast utomhus.

Lös problem tillsammans

Många kickoff- och teambuildingaktiviteter innehåller något slags problemlösande. Kanske det är att hitta delarna i ett pussel, eller elixiret som ska bota en viss sjukdom. Kanske ni måste bygga någonting tillsammans för att ta er till nästa del i äventyret? Här sätts verkligen de personliga egenskaperna på prov. Kanske du upptäcker kvaliteter hos din kollega som du inte visste om? Här kan alla möjliga kunskaper som man har lärt sig genom livet bidra till gruppens framgång. Någon kanske är jätteduktig på knopar, och någon kanske är expert på att bygga mänskliga formationer för att komma upp på en hög höjd. En annan kanske har teoretiska kunskaper som kommer till nytta i något faktabaserat problem i äventyret. Det härliga är att ni lär känna varann på nya sätt!